ΚΕΘΕΑ Newsletter Νοέμβριος 2016
 

NEWSLETTER - ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

"ΜΕ ΑΛΛΟ ΒΛΕΜΜΑ" 4ο κινηματογραφικό αφιερωμα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονική

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά κινηματογραφικό αφιέρωμα για τις εξαρτήσεις. Το τριήμερο αφιέρωμα με τίτλο «Με άλλο βλέμμα» πραγματοποιείται στην αίθουσα Παύλος Ζάννας στο Ολύμπιον στις 14-16 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το φετινό αφιέρωμα περιλαμβάνει 6 ταινίες που αναφέρονται στην ελληνική πραγματικότητα, την κοινωνική επανένταξη, τη χρήση ουσιών στην εφηβεία, τη λεκτική και σωματική κακοποίηση.

Η ιδέα για το κινηματογραφικό αφιέρωμα ξεκίνησε το 2013, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από τη δημιουργία της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης θεραπευτικής κοινότητας στην Ελλάδα. Η ανταπόκριση του κόσμου, η δημιουργική συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ με έναν σημαντικό φορέα πολιτισμού όπως είναι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αλλά και η χρήση «των κινούμενων εικόνων» ως μέσο για την άρση των προκαταλήψεων και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα θέματα της εξάρτησης, οδηγούν στην καθιέρωση του φεστιβάλ ως ενός σταθερού ραντεβού των ανθρώπων της ΙΘΑΚΗΣ με το κοινό της Θεσσαλονίκης.
περισσότερα

Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ μαζεύει τις ελιές

Ακόμα μία χρονιά το ΤΕΙ Πειραιά παραχώρησε στο ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των ελαιόδεντρων που βρίσκονται στον ελαιώνα του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο Αιγάλεω. 

περισσότερα

Εξομολογήσεις μέσα από τη φυλακή 

Μια φωτογραφία έγινε η αφορμή για τους κρατούμενους στις φυλακές Αλικαρνασσού να διηγηθούν την προσωπική τους πορεία μέχρι το κελί της φυλακής, να εξομολογηθούν φόβους, να εκφράσουν συναισθήματα και ελπίδες για το μέλλον. 

περισσότερα

Εκπαίδευση στην πρόληψη στο Ναύπλιο

Τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για επαγγελματίες, με θέμα την πρόληψη της χρήσης ουσιών και τη δικτύωση των σχετικών υπηρεσιών, πραγματοποιείται από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στις 22-24 Νοεμβρίου 2016 στο Ναύπλιο.     
περισσότερα

Στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ

Έκθεση φωτογραφίας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μουσική παράσταση αφιέρωμα στον Θεοδωράκη

Ανοίγουμε δρόμο στη ζωή

Ο 34ος Μαραθώνιος της Αθήνας πλησιάζει, και στο ΚΕΘΕΑ έχουμε αρχίσει το ζέσταμα! Το ραντεβού μας στις 13 Νοεμβρίου απέναντι από το Καλλιμάρμαρο. Σημείο συνάντησης για όσους επέλεξαν να μας υποστηρίξουν, το περίπτερο του ΚΕΘΕΑ. 
  περισσότερα


Σας χρειαζόμαστε

Ευχαριστούμε

Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter, στείλτε μήνυμα στο Info@kethea.gr