ΚΕΘΕΑ Newsletter Οκτώβριος 2016
 

NEWSLETTER - ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Απεξάρτηση στο ΑΠΘ
Διήμερο τέχνης και ενημέρωσης από το ΚΕΘΕΑ και άλλους φορείς

Το ΑΠΘ ανοίγει τις πόρτες του στο ΚΕΘΕΑ και άλλους φορείς απεξάρτησης στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2016 για ένα πλούσιο διήμερο καλλιτεχνικών δράσεων και ανοικτών συζητήσεων που απευθύνονται στη φοιτητική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης.  Φοιτητές και κοινό θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με μέλη, στελέχη και εθελοντές  των φορέων απεξάρτησης σε διαφορετικούς χώρους του ΑΠΘ, όπου θα δημιουργηθούν για δύο μέρες «εστίες»  τέχνης, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του διημέρου θα περιλαμβάνει εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, κεραμικών και χειροποίητων αντικειμένων, κινηματογραφικές προβολές, παράσταση μαύρου θεάτρου, μουσικά δρώμενα και συναυλία. Όλες οι καλλιτεχνικές δράσεις φέρουν την υπογραφή μελών των προγραμμάτων απεξάρτησης, μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα για τη δυνατότητα του ανθρώπου να αλλάζει και να ξαναπιάνει το νήμα της ζωής και της δημιουργίας.
                                                                                                                                                                                  περισσότερα

Το ΚΕΘΕΑ υποστηρίζει το ταξίδι
της Χαλιμά


Το ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ συμμετέχει στην προσπάθεια  έκδοσης του πολύγλωσσου παραμυθιού «Το Ταξίδι της Χαλιμά». Εμπνευσμένο από συριακά λαϊκά παραμύθια, γράφτηκε για να κρατήσει συντροφιά στα προσφυγόπουλα κατά τη διάρκεια του δικού τους «ταξιδιού». 
                                              περισσότερα

Οι πρώτοι καρποί στο Αγρόκτημα
της ΙΘΑΚΗΣ

Η σάλτσα, το τουρσί και το αλεύρι είναι τα πρώτα επεξεργασμένα προϊόντα του Αγροκτήματος του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι καρποί των κόπων των μελών του που επί μήνες δούλεψαν τη γη.

                                            περισσότερα

Ο Οκτώβρης στο Στέκι Πολιτισμού του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ

Με μία παρουσίαση βιβλίου και ένα εργαστήρι εικαστικών κατασκευών εμπλουτίζονται οι δράσεις τον Οκτώβριο στο πολιτιστικό στέκι Μετα-Μορφώσεις του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στον Βόλο. 
                                              περισσότερα

Εικαστική έκθεση του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Συνεχίζεται μέχρι τις 23 Οκτωβρίου η έκθεση της ομάδας κεραμικής του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ «Γράμματα σε έναν πρόγονο» στο Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο.  Μέρες και ώρες λειτουργίας : 10.00 – 14.00  (εκτός Δευτέρας). 
                                             περισσότερα

Το ΚΕΘΕΑ ζητά εθελοντές

Το ΚΕΘΕΑ αναζητά εκπαιδευτικούς σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη για να υποστηρίξουν εθελοντικά τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που διοργανώνουν τα θεραπευτικά προγράμματα για τα μέλη τους. Φιλόλογο, μαθηματικό ή φυσικό, καθηγητή πληροφορικής, γυμναστή, εικαστικό. 
                                   περισσότερα

Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter, στείλτε μήνυμα στο Info@kethea.gr