ΚΕΘΕΑ Newsletter Σεπτέμβριος 2016
 

NEWSLETTER - ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

AΚΡΟΒΑΤΕΣ:
Εικαστική εγκατάσταση από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ και την Κλεοπάτρα Χαρίτου


Ακροβάτες στο τεντωμένο σκοινί της χρήσης ουσιών. Ισορροπιστές ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο. Άνθρωποι που  αιωρούνται κάθε μέρα πάνω από το κενό χωρίς δίκτυ ασφαλείας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ, η Κλεοπάτρα Χαρίτου δημιουργεί την εικαστική εγκατάσταση ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ και ρίχνει φως στις ζωές των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι στην εξάρτηση και το περιθώριο. Συγχρόνως φωτίζει την προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ να σταθεί δίπλα τους, χωρίς να τους κρίνει, και να κρατήσει ανοικτή τη δίοδο προς τη ζωή. Η εικαστική εγκατάσταση θα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ερμού, από τις 20 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ αποτελούνται από 10 «εγκατα-στάσεις», κατασκευασμένες με φωτογραφίες και αντικείμενα-σύμβολα,  κατά μήκος του πεζόδρομου της Ερμού, από το ύψος της Πλατείας Ασωμάτων μέχρι την οδό Πειραιώς. Μας προσκαλούν σε μια διαδρομή στην Αθήνα της χρήσης και της κρίσης: εξάρτηση, φτώχια, αστεγία, πορνεία, πείνα, μοναξιά, σωματική και ψυχική εξάντληση, θάνατος. Ένας κόσμος σκιών, όλο και πιο ορατός στους δρόμους και τις γειτονιές της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια.
                                                                                                                                                                                      περισσότερα

Προσλήψεις στο ΚΕΘΕΑ

Ενισχύεται το ανθρώπινο δυναμικό του ΚΕΘΕΑ με 35 θεραπευτές, προσωπικό πρώτης γραμμής, το οποίο έρχεται να καλύψει ένα μέρος από τα μεγάλα κενά που δημιούργησε το πολυετές πάγωμα των προσλήψεων.
                                     περισσότερα

Από τη χρήση στο αμφιθέατρο

Στα φοιτητικά έδρανα θα βρεθούν δέκα δικοί μας άνθρωποι, μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ. Δέκα διαφορετικές ιστορίες ζωής με κοινό παρονομαστή τον δύσκολο αγώνα για καθαρή ζωή αλλά και τα όνειρα για το μέλλον.
                                            περισσότερα

Μητσιάς-Θηβαίος τραγουδούν για το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ

Ο Μανώλης Μητσιάς και ο Χρήστος Θηβαίος συναντιούνται στις 24 του Σεπτέμβρη στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Οι δύο καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους για το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ.
  
περισσότερα

Ξεκινούν τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ στο πλαίσιο του ERASMUS+

Πέντε θέσεις εκπαίδευσης στην Ολλανδία για τη θεραπεία της εξάρτησης καθώς και τη δημιουργία ενός φόρουμ διαλόγου για νέους εξασφάλισε το ΚΕΘΕΑ μέσω του προγράμματος ERASMUS+.
                                  περισσότερα

Εκδηλώσεις πολιτισμού


Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Δημοτικό Θέατρο Αιγάλεω

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών


Οι ανάγκες μας

Ευχαριστούμε!

Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter, στείλτε μήνυμα στο Info@kethea.gr