ΚΕΘΕΑ Newsletter Μάρτιος 2016
 

NEWSLETTER - ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 

ΟΗΕ: Η υγεία και η ευημερία στο επίκεντρο της πολιτικής για τα ναρκωτικά

«Η μελλοντική πολιτική για τα ναρκωτικά, δεν οφείλει να διαλέξει μεταξύ της επιβολής του νόμου με ‘στρατιωτικά μέσα’ και της νομιμοποίησης της μη ιατρικής χρήσης των ουσιών.»

Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών στην Ετήσια Έκθεσή της. Στην Αθήνα την Έκθεση παρουσίασε το ΚΕΘΕΑ, σύμβουλος οργανισμός του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών. Λίγες μόλις εβδομάδες πριν συγκληθεί σε ειδική σύνοδο στη Νέα Υόρκη η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, για να διαμορφώσει τις μελλοντικές πολιτικές κατευθύνσεις για το πρόβλημα των ναρκωτικών, η Επιτροπή απευθύνει έκκληση για μια προσέγγιση βασισμένη στην επιστημονική γνώση, τον ανθρωπισμό, την αναλογικότητα στην απονομή των ποινών και τη μετριοπάθεια.

Με αφετηρία τη θέση της Επιτροπής ότι «η αντιμετώπιση της εξάρτησης είναι αναπόσπαστο στοιχείο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τα ναρκωτικά», το ΚΕΘΕΑ υπογραμμίζει την ανάγκη επένδυσης στην πρόληψη, τη θεραπεία και την επανένταξη, εξασφάλισης της επάρκειας ανθρώπινων και οικονομικών πόρων για τους φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου δράσης για τα ναρκωτικά, που θα ενσωματώνει τα νέα δεδομένα και θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας.  
                                                                                                                                                                                         
περισσότερα

Βιέννη:Το ΚΕΘΕΑ στον ΟΗΕ
για τα ναρκωτικά

Με μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και μια έκθεση, το ΚΕΘΕΑ θα δώσει το δικό του στίγμα κατά την 59η συνεδρίαση της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά (CND), η οποία συγκαλείται στη Βιέννη το διάστημα 14 με 22  Μαρτίου 2016.
                                        περισσότερα

Ημερίδα για το ποινικό δίκαιο
και τις εξαρτήσεις

Με αφορμή την έναρξη του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος: «Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις», η Νομική Σχολή του ΑΠΘ και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Εξαρτήσεις: Μεταξύ ποινικής  καταστολής και θεραπείας».
                                        περισσότερα

Νέο ξεκίνημα

Με σύνθημα «το στίγμα μας η ένταξη» πραγματοποιείται η τελετή ολοκλήρωσης των μελών του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στα Γιάννενα. Το τέλος μιας επίπονης προσπάθειας για αλλαγή και η αρχή μιας νέας ζωής μακριά από τις ουσίες. 
                                         περισσότερα

Μια συμφωνία για την ΙΘΑΚΗ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το ΚΕΘΕΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια επετειακή κυκλοφορία για τα 30 χρόνια της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης θεραπευτικής κοινότητας για χρήστες ουσιών στην Ελλάδα παρουσιάζοντας το συλλεκτικό άλμπουμ «Μια Συμφωνία Για Την Ιθάκη».   
                                         περισσότερα

Νέα προϊόντα στο ΚΕΘΕart

Νέα σειρά μοναδικών χειροποίητων προϊόντων βρίσκεται στα ράφια του καταστήματος ΚΕΘΕΑrt: νέες φόρμες σε κούπες, μπολ, βάζα, διακοσμητικά και άλλα αντικείμενα με ποικίλα γυαλώματα, όλα από το εργαστήρι κεραμικής και γυαλιού του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ
                                       περισσότερα

Εκπαίδευση στις εξαρτήσεις από το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για το προσωπικό του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ σε συνεργασία με το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ. 
                                        περισσότερα

Εθελοντική αιμοδοσία στον Πειραιά

Ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του και μας καλεί να ενισχύσουμε την προσπάθειά του για την πολύτιμη προσφορά αίματος. 
                                         
                                       περισσότερα

Το ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ δίπλα
στους πρόσφυγες


Συνεχίζει το ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ την υποστήριξη των προσφύγων στη
Λέσβο. Με όσους
πόρους
μπορεί να διαθέσει καταβάλει κάθε
δυνατή προσπάθεια
για την ανακούφιση
των ανθρώπων που συνεχίζουν να καταφθάνουν κατά χιλιάδες στις ακτές του νησιού. 
                                      περισσότερα

Παραμύθια για παιδιά από το Εθνικό Θέατρο στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και η 6η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο προσκαλούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν το παραμύθι «Τρία κουκιά και δυο ρεβίθια και μια χούφτα παραμύθια». 
                                           
                                            περισσότερα

Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter, στείλτε μήνυμα στο Info@kethea.gr