ΚΕΘΕΑ Newsletter Φεβρουάριος 2016
 

NEWSLETTER - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Επαναλειτουργούν τα Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ

Επαναλειτούργησαν οι μονάδες του ΚΕΘΕΑ για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ατόμων με διπλή διάγνωση. Πρόκειται για τα 7 Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα τα οποία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 2013 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» και έκλεισαν με τη λήξη του δύο χρόνια αργότερα.

Τα καινοτόμα αυτά Κέντρα, που ήρθαν να καλύψουν ένα μεγάλο κενό  υπηρεσιών στη χώρα μας, πήραν παράταση της λειτουργίας τους για 8 μήνες και άνοιξαν πάλι τις πόρτες τους στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν συγχρόνως κάποια μορφής εξάρτηση και ψυχιατρική διαταραχή καθώς και στις οικογένειές τους. Η δίχρονη λειτουργία τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα, Γιάννενα, Καλαμάτα και Μυτιλήνη, ανέδειξε την άμεση ανάγκη για τη μόνιμη και σταθερή υποστήριξη των ατόμων με διπλή διάγνωση.

Πριν εκπνεύσει η 8μηνη παράταση της λειτουργίας τους είναι αναγκαίο και επείγον να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους, με την ένταξή τους στο σταθερό δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, ώστε να μην βρεθούν εκ νέου στο δρόμο οι άνθρωποι που λαμβάνουν υπηρεσίες. 
                                                                                                                                          περισσότερα

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ επιστρέφει στην Ελληνική Ραδιοφωνία

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ επιστρέφει στο φιλόξενο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ανανεώνοντας τη συνεργασία του με την ΕΡΤ με στόχο την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας γύρω από τα θέματα της εξάρτησης. 

                                          περισσότερα

Ο νέος χώρος του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στο Ναύπλιο

Σε έναν όμορφο και ζεστό χώρο υποδέχεται το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ τους ανθρώπους που αναζητούν υποστήριξη στο Συμβουλευτικό του Κέντρο στο Ναύπλιο. Στο ξεκίνημα της χρονιάς ο νέος χώρος του θεραπευτικού προγράμματος επενδύθηκε από το ξυλουργείο της ΙΘΑΚΗΣ, της παραγωγικής μονάδας του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη, με την απαραίτητη επίπλωση και εξοπλισμό. 
                                           
                                           περισσότερα

Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ποινικό δίκαιο και τις εξαρτήσεις

«Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις», είναι ο τίτλος του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος που υλοποιείται από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με τη συνεργασία και τη συνδρομή του ΚΕΘΕΑ. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η μελέτη και η έρευνα του νομικού πλαισίου για τις εξαρτήσεις καθώς και των σύγχρονων πολιτικών πρόληψης, αντιμετώπισης και θεραπείας τους.
                                       
                                          περισσότερα

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών από το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ

Το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Ροδόπης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
θα πραγματοποιήσει το Φεβρουάριο επιμορφωτικές συναντήσεις για τους εκπαιδευτικούς της 5ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπ/σης Ροδόπης.

                                           περισσότερα

Πολιτισμός και απεξάρτηση

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Στο μέγα ρεύμα του Βοσπόρου» του Γιώργου Μουτεβελλή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/2/16 στις 7 το απόγευμα στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Θεατρικό δρώμενο παρουσιάζει το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. 


Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ζητά εθελοντές για τις δημιουργικές ομάδες του Πολυδύναμου Ψυχοδιαγνωστικού Κέντρου του στα Ιωάννινα.

Για δεύτερη χρονιά η Interamerican θα «ανοίξει τις πόρτες» της στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας, στηρίζοντας τα μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ.

Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter, στείλτε μήνυμα στο Info@kethea.gr