ΚΕΘΕΑ Newsletter Νοέμβριος 2015
 

NEWSLETTER - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Πρωτοποριακή μονάδα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές

Ορόσημο για το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα αποτελεί η Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης στα Διαβατά, την οποία εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη μονάδα απεξάρτησης σε ελληνικές φυλακές η οποία θα στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα σωφρονιστικού καταστήματος, δίνοντας στα μέλη της τη δυνατότητα να ακολουθούν το πρόγραμμά της σε καθημερινή 24ώρη βάση, χωρίς να  επιστρέφουν στα κελιά με τους υπόλοιπους κρατουμένους. Η διώροφη πτέρυγα που την φιλοξενεί έχει διαμορφωθεί κατάλληλα από το ΚΕΘΕΑ και διαθέτει στο ισόγειο μαγειρεία, τραπεζαρία, αίθουσες συναντήσεων και αυτόνομο χώρο προαυλισμού  και άθλησης, ενώ στον πρώτο όροφο έχουν διαμορφωθεί κελιά τριών ατόμων. Την ευθύνη για την καθαριότητα του χώρου και την προετοιμασία των γευμάτων θα έχουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι. 
                                                                                                                                             περισσότερα

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το ΚΕΘΕΑ
 

Προσωπικότητες από διάφορους τομείς της δημόσιας ζωής αποτελούν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της κοινωνίας για το έργο της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης. Το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ  διασφαλίζει τη διοικητική του αυτονομία, την ανοικτή του σχέση με την κοινωνία και τη συνέχεια του έργου του, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και εξαρτήσεις.

                                                  περισσότερα

Το ΚΕΘΕΑ στο πλευρό των προσφύγων

Βοήθεια στους πρόσφυγες που συρρέουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας προσφέρουν τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης και διαθέτοντας τα οχήματα και τις εγκαταστάσεις τους, προσπαθούν να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες των ανθρώπων που καταφθάνουν στη Λέσβο και στη συνέχεια στην Αθήνα. 
                                           περισσότερα

Σχολές γονέων στην Κρήτη

Ξεκίνησαν σε Χανιά και Ηράκλειο οι ενημερωτικές συναντήσεις  για γονείς εφήβων που διοργανώνονται από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.  Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες των γονιών, που μπορεί να εντείνονται την περίοδο της κρίσης, οι συναντήσεις αυτές έχουν στόχο να συμβάλουν στην πρόληψη των εξαρτήσεων και στην ενίσχυση των προστατευτικών παραγόντων μέσα στην οικογένεια.
                                      περισσότερα

Γκολ στην εξάρτηση

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε συνεργασία με εννέα ακόμα σημαντικούς φορείς της Λάρισας και ομάδες εργαζομένων οργανώνει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 στις αθλητικές του εγκαταστάσεις. Το τουρνουά ξεκινά την Τρίτη 20 Οκτώβριου 2015 και θα διαρκέσει τρεις περίπου μήνες με τη συμμετοχή 10 ομάδων.

                                                περισσότερα

Κινηματογραφικό αφιέρωμα

Για τρίτη συνεχή χρονιά το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης διοργανώνει τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα στον κινηματογράφο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» με ταινίες που φωτίζουν μέσα από τον φακό της έβδομης τέχνης διαφορετικές πτυχές των προσωπικών και κοινωνικών σχέσεων.
                                            περισσότερα

3 χρόνια ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 
3 χρόνων λειτουργίας  το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ διοργανώνει, σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων Χριστιανών  Καλλιτεχνών,  έκθεση  ζωγραφικής  του Σύριου εικαστικού Fadi Yazigi με θέμα «Πρόσφυγες της Τέχνης».

                                          περισσότερα

Η τεχνολογία αναβαθμίζει το έργο του ΚΕΘΕΑ

Οι νέοι ορίζοντες που ανοίγει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΚΕΘΕΑ για τους αποδέκτες και τον Οργανισμό, παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που

πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στην Αθήνα.
                                                     περισσότερα

Εκδηλώσεις στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Με μια μουσική παράσταση για την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού και μία  έκθεση του Φωτογραφικού Τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. 
                                          περισσότερα

Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter, στείλτε μήνυμα στο Info@kethea.gr