ΚΕΘΕΑ Newsletter Μάιος 2015
 

NEWSLETTER - ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Μαΐου 2015

Νομιμοποίηση της κάνναβης: Σωστή απάντηση ή λάθος ερώτηση;

Το θέμα της κάνναβης επιβάλλει μια σφαιρική και ισορροπημένη προσέγγιση
  που θα προασπίζει τη δημόσια υγεία, θα σέβεται τα ατομικά δικαιώματα και θα λαμβάνει υπόψη τόσο τον αυξανόμενο όγκο επιστημονικών δεδομένων για την ίδια την κάνναβη όσο και τη μακρά διεθνή εμπειρία από την προσπάθεια ρύθμισης της σχέσης των ανθρώπινων κοινωνιών με τις ουσίες.
Σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης, όπου αυξάνεται η ένδεια και η κοινωνική αποστέρηση, το ζήτημα των ημερών στην πολιτική για τα ναρκωτικά δεν θα έπρεπε να είναι νομιμοποίηση ή μη της κάνναβης, αλλά η δημιουργία ενός δικτύου φροντίδας για τους εξαρτημένους και η ενίσχυση της πρόληψης στους νέους που έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία, την οικονομική δυσχέρεια και την έλλειψη προοπτικών.
                                                                                                                                                               
περισσότερα

Ημερίδα στα Ιωάννινα για τη διπλή διάγνωση

Στοιχεία, συμπεράσματα και προτάσεις από τη λειτουργία του καινοτόμου προγράμματος του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ για τη διπλή διάγνωση  είναι το θέμα της ημερίδας «Εξάρτηση και ψυχική νόσος: Μια ολιστική θεραπευτική προσέγγιση», που διοργανώνεται στα Ιωάννινα στο ξενοδοχείο DU LAC, στις 29 Μαΐου 2015. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου. 

                                       
περισσότερα

Αλληλεγγύη στα παιδιά της φυλακής του Ελεώνα Θηβών

Μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης ανέλαβαν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ για την υποστήριξη των 15 παιδιών που βρίσκονται στις γυναικείες φυλακές στον Ελεώνα Θηβών, καθώς οι μητέρες τους εκτίουν ποινές φυλάκισης. Συγκέντρωσαν ρούχα, παιχνίδια και είδη φροντίδας των παιδιών, πάνες, μωρομάντηλα κ.ά, και τα παρέδωσαν οι ίδιοι στις μητέρες και τα παιδιά τους.
 
                                         περισσότερα

Το μονοπάτι προς την επιχειρηματικότητα

Με έναν κατατοπιστικό και εμπεριστατωμένο οδηγό
καλών πρακτικών για
την ανάπτυξη
επιχειρηματικότητας, 
ολοκληρώνει το έργο της
η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Γραμμένος
από έμπειρους και εξειδικευμένους συμβούλους στους τομείς της επιχειρηματικότητας, των οικονομικών, της δικηγορίας και της συμβουλευτικής, ο οδηγός αποτελεί ένα χρηστικό εργαλείο.  
                                           
περισσότερα

Το ΚΕΘΕΑ για την εκπαίδευση των κοινωνικών λειτουργών

Πέντε φορείς συμπράττουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Κοινωνική Εργασία σε καταστάσεις κρίσης στην Πρωτοβάθμια Κοινωνική Πρόνοια». Στόχος η εκπαίδευση των κοινωνικών λειτουργών σε σύγχρονες εφαρμογές της Κοινωνικής Εργασίας σε καταστάσεις κρίσης. 

                                       
περισσότερα

Εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο σωφρονιστικό σύστημα

Μέχρι τις 31Μαΐου διαρκεί η υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης με τίτλο «Αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο πλαίσιο του ποινικού σωφρονισμού». Πρόκειται για πρόγραμμα δια βίου μάθησης από το ΑΠΘ και το ΚΕΘΕΑ, που απευθύνεται σε προσωπικό που εργάζεται ή πρόκειται να εργαστεί σε δομές στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος.
                                           
περισσότερα

Διαδίκτυο: Πότε χρειάζεται να ανησυχήσεις;

Με ένα νέο έντυπο το Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ ενημερώνει τους γονείς για το πώς μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους, ώστε η σχέση του με το διαδίκτυο να είναι υγιής, για τις συνέπειες από την κατάχρηση του διαδικτύου, για τα σημάδια που δηλώνουν ότι ίσως το παιδί τους να χρειάζεται βοήθεια και για το πού μπορούν να απευθυνθούν για να τη βρουν. 
                                          
περισσότερα

Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter, στείλτε μήνυμα στο Info@kethea.gr