ΚΕΘΕΑ Newsletter Απρίλιος 2015
 

NEWSLETTER - ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Η ελπίδα γεννιέται ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού

«Μέσα από τους τοίχους της Κοινότητας μύριζε ελευθερία. Εκεί μάθαμε πώς κάτι αδύνατο παίρνει σάρκα και οστά. Εκεί μάθαμε πώς να ζούμε  δυνατοί, ακόμα και με τον φόβο και την ανελευθερία να πλανιούνται από πάνω μας σε κλειδωμένα κελιά. Μάθαμε πως ακόμα και στα πιο σκοτεινά σημεία του κόσμου οι σπίθες ξεπηδούν μέσα από ιδέες και ψυχές. Η Κοινότητά μας στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού είναι η φλόγα μας …Και μια φλόγα απλά δεν καίγεται»

Δυόμιση χρόνια μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις της, η Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού άνοιξε ξανά τις πόρτες της. Νησίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στο σκληρό περιβάλλον της φυλακής, η Κοινότητα προσφέρει, από το 2008, ένα πλαίσιο αλληλοβοήθειας, θεραπείας και εκπαίδευσης  με στόχους την οικοδόμηση ενός νέου τρόπου ζωής, μακριά από τη χρήση και την παραβατικότητα, και την επανένταξη στην κοινωνία. 
                                                                                                                                          περισσότερα

Το σώμα είχε τη δική του ιστορία

Η έμπνευση μιας στιγμής εξελίχθηκε σε πρότζεκτ. Τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας φωτογραφίας να μοιραστούν τις εικόνες των τατουάζ τους και να αφηγηθούν τις ιστορίες και τα βιώματα που συνδέονται μαζί τους.
                                         περισσότερα

Άνοιξε δρόμο στη ζωή

Η ζωή είναι για πολλούς συνανθρώπους μας ένας καθημερινός αγώνας δρόμου. Για τα μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ ο δρόμος αυτός οδηγεί σε μία δεύτερη ευκαιρία, σε με μία νέα αρχή. Οδηγεί στη ζωή!  
                                             περισσότερα

Εκπαίδευση στη βραχύχρονη θεραπεία

Το ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό BRIEF, υλοποιεί τριήμερο βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Βραχύχρονη Θεραπεία με Έμφαση στη Λύση στην Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων», 6-8 Ιουλίου στην Αθήνα. 

                                         περισσότερα

Εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής

Η HelMSIC Θεσσαλονίκης και το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ διοργανώνουν ημερίδα για τις εξαρτήσεις στις 15 Μαΐου 2015 με στόχο την ενημέρωση των φοιτητών Ιατρικής και του ευρύτερου κοινού. 
                                         περισσότερα

Στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ 

Δέκα βραδιές αφήγησης παραμυθιών από όλον τον κόσμο

Παράσταση αφιερωμένη στον Τσιτσάνη

Παρουσίαση βιβλίου


Οι ανάγκες μας

Ευχαριστούμε

Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter, στείλτε μήνυμα στο Info@kethea.gr