ΚΕΘΕΑ Newsletter Μάρτιος 2015
 

NEWSLETTER - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

OHE προς κυβερνήσεις: Στηρίξτε τα προγράμματα πρόληψης και θεραπείας για τα ναρκωτικά

Να υιοθετήσουν «σφαιρική, ολοκληρωμένη και ισορροπημένη προσέγγιση» για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, προτρέπει τις κυβερνήσεις η Διεθνής Επιτροπή του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (INCB) στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Στην Ελλάδα η έκθεση παρουσιάστηκε από το ΚΕΘΕΑ, σύμβουλο οργανισμό του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών. 

Η Επιτροπή καλεί  τις κυβερνήσεις να διασφαλίζουν το σεβασμό απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς αρχές δικαίου και τις προτρέπει σε πολιτική και υλική υποστήριξη των προγραμμάτων πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης, θεραπείας, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, ακόμα και υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης και λιτότητας. 
                                                                                                                                              
περισσότερα

Το ανθρώπινο πρόσωπο της δικαιοσύνης

Μια θετική πρώτη εξέλιξη αποτελεί η αποφυλάκιση, με περιοριστικούς όρους, του Γιώργου Χριστόπουλου, απόφοιτου του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ στην Πάτρα. Ο Γιώργος βρέθηκε πρόσφατα αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για αδίκημα που είχε διέπραξε ενώ ήταν στη χρήση, παρότι σήμερα είναι παραγωγικά ενταγμένος στην κοινωνία.

                                                   περισσότερα

Η αλληλεγγύη κρατάει τη ζωή στο Κομπάνι

Η εμπειρία της επίσκεψης στους καταυλισμούς είναι συγκλονιστική. Η παντοδύναμη παρουσία των αναρίθμητων παιδιών, παρουσία γεμάτη ήχους, χρώματα και χαμόγελα, σβήνει από την εικόνα το γκρίζο των σκηνών και το καφέ της λάσπης. Δεν θα δεις απλωμένο χέρι ζητιανιάς. Θα δεις τρόφιμα να μοιράζονται «πόρτα πόρτα».
                                            
περισσότερα

Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις εξαρτήσεις

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις εξαρτήσεις εγκαινιάζει η ΕΣΔΥ σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ.
Από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 προσφέρει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους στους δύο φορείς, να ειδικευτούν στη διοίκηση και τον κοινωνικό σχεδιασμό στο πεδίο αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.
                                               περισσότερα

Διαβάστε ακόμα

Η θεατρική παράσταση από την ομάδα ΚΡΑΜΑ
του ΚΕΘΕΑ ΜΟSAIC 


Θέατρο σκιών από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Ραδιοφωνικές εκπομπές από το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ

Ενισχύστε τα παζάρια του ΚΕΘΕΑ

Στα πασχαλινά παζάρια του ΚΕΘΕΑ θα βρείτε λαμπάδες, δώρα, γλυκά κουταλιού, κουλουράκια, τσουρέκια, όλα χειροποίητα με το μεράκι και τη φροντίδα των Συλλόγων Οικογένειας, των μελών, του προσωπικού και των εθελοντών των θεραπευτικών προγραμμάτων. 
                                          περισσότερα


Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter, στείλτε μήνυμα στο Info@kethea.gr