ΚΕΘΕΑ Newsletter Ιανουάριος 2014
 

NEWSLETTER - ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Οι κρατούμενες φτιάχνουν το δικό τους σπιτικό

Το δικό τους σπιτικό θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Στόχος είναι οι θεραπευόμενες να δεχθούν στο στερητικό περιβάλλον της καθημερινότητάς τους διαφορετικά ερεθίσματα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν θεραπευτικά, ώστε να εξωτερικεύσουν τις δικές τους αγωνίες και συναισθήματα, να αναπτύξουν τη μεταξύ τους επικοινωνία και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Μέσα από έργα μεγάλων εικαστικών καλλιτεχνών θα αναδειχθούν το σπίτι ως οίκημα, οι καθημερινές συνήθειες, η συνύπαρξη και οι ενδοοικογενειακές σχέσεις, οι πολλαπλοί ρόλοι της γυναίκας και η γυναικεία ταυτότητα, το σπίτι ως καταφύγιο, ως τόπος απομόνωσης και περισυλλογής αλλά και ως χώρος εγκλωβισμού, το ιδεατό σπίτι, το σπίτι ως προσωπική ανάμνηση ή ως κομμάτι του εαυτού μας.
                                                                                                                                         περισσότερα

Help me
Έκκληση βοήθειας για έναν καλύτερο κόσμο

Εικαστική έκθεση με το τίτλο «Help me», με έργα ανηλίκων που βρίσκονται στο Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας, φιλοξενείται στα θέατρα Olvio και Νέου Κόσμου.
Τα έργα δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων του ΚΕΘΕΑ MOSAIC στο Κέντρο με στόχο την υποστήριξη των ανήλικων που κρατούνται εκεί.
                                περισσότερα

Στα βήματα του Καζαντζάκη

Συνεπές στην εμπλοκή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης του, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ επισημοποίησε μια συνεργασία με το Δήμο, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση ιστορικών σημείων του Ηρακλείου. Η συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, δεδομένης της σχέσης του με την τοπική κοινωνία, αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία των πολιτών.
                                           περισσότερα

Καθαροί πια

Είναι πάντα η ίδια συγκίνηση, η ίδια περηφάνια, η ίδια βεβαιότητα ότι οι άνθρωποι αλλάζουν όταν τους δοθεί η ευκαιρία. Είναι η στιγμή που τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων ολοκληρώνουν με επιτυχία την προσπάθειά τους για καθαρή ζωή.

                                           περισσότερα

Κάλεσμα σε εθελοντική αιμοδοσία

Ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες για εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, 13:30-18:30, στα γραφεία του, Σαλαμινομάχων και Ευπλοίας στον Πειραιά.
                                  περισσότερα

Θέατρο σκιών στη Λάρισα

Τη «Μετάλλαξη του Καραγκιόζη» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι φίλοι του θεάτρου σκιών στη Λάρισα. Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε συνεργασία με τον Θωμά Χάρμπα, διοργανώνει την παράσταση.
                                          περισσότεραΕυχαριστούμε

Οι ανάγκες μας

Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter, στείλτε μήνυμα στο Info@kethea.gr