ΚΕΘΕΑ newsletter Σεπτέμβριος 2014
 

NEWSLETTER - ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ οδηγείται στη φυλακή

Τον περασμένο Ιούνιο ο Φώτης αποφοίτησε από το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια καθαρός, μακριά από την πιάτσα, τη χρήση, την εγκληματικότητα. Με απόφαση του δικαστηρίου ο Φώτης θα οδηγηθεί τις επόμενες μέρες στις φυλακές της Άμφισσας για να εκτίσει  ποινή φυλάκισης δύο ετών, καθώς το 2006, ενώ ήταν στη χρήση και πριν ενταχθεί στο πρόγραμμα απεξάρτησης, είχε συλληφθεί για κατοχή μικροποσότητας ουσιών. Ο εγκλεισμός του Φώτη τινάζει στον αέρα την επίπονη και πολύχρονη προσπάθειά του για καθαρή ζωή και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία.

Το ΚΕΘΕΑ ζητά από τη δικαιοσύνη να δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό της απέναντι σε όσους ολοκληρώνουν πρόγραμμα απεξάρτησης, εναρμονιζόμενη με το πνεύμα της νέας νομοθεσίας για τα ναρκωτικά,  και απευθύνει έκκληση τουλάχιστον για άμεση μεταφορά του Φώτη στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος υποτροπής του στη χρήση. 

                                                                                                                                                                                            περισσότερα

Συναυλία για το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ- ΕΞΑΝΤΑΣ

Συναυλία με τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα διοργανώνει ο  Σύλλογος Οικογένειας του προγράμματος απεξάρτησης 
ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ στις 24 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά στις 21.00. Οι δύο καλλιτέχνες παρέα με τις κιθάρες τους θα τραγουδήσουν για την ενίσχυση του δύσκολου αγώνα της απεξάρτησης.

                                    περισσότερα

Ωδή στον κώδικα

Μια ξεχωριστή έκδοση βασισμένη σε μια πρωτότυπη ιδέα είναι η συμβολή της γραφιστικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης  στον εορτασμό των τριακοστών  γενέθλιων  της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής θεραπευτικής κοινότητας.
Η Ωδή στο Κώδικα πωλείται από το ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ στην τιμή των 20€.

Πληροφορίες: 2310 797476 και 210 9246021, info@kethea-print.gr
                                             περισσότερα

Διεθνής διάκριση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ-HelMSIC

Το βραβείο Rex Crossley απέσπασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα LSD (Learning Strategies about Drugs) που έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν από κοινού το ΚΕΘΕΑ και η ΗelMSIC για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φοιτητών Ιατρικής στις εξαρτήσεις.

                                                  περισσότερα

Από τη χρήση στα φοιτητική έδρανα

Ελπίδες και όνειρα για έντεκα μέλη του ΚΕΘΕΑ που είδαν τα ονόματά τους στους καταλόγους των επιτυχόντων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Άνθρωποι που άδραξαν την ευκαιρία η οποία τους δόθηκε στις θεραπευτικές κοινότητες και άλλαξαν, ενάντια στα στερεότυπα. 
                                     περισσότερα

Μαγειρικές εντός στη Μυτιλήνη

Το ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ διοργανώνει στις 22 και 23/10/14 στη Μυτιλήνη και τη Χίο αντίστοιχα, εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Μαγειρικές εντός…». Η έκδοση περιλαμβάνει συνταγές που κατέγραψαν τα μέλη του προγράμματος απεξάρτησης στις φυλακές ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, με τις συμβουλές και την καθοδήγηση του Ηλία Μαμαλάκη. 
                                              περισσότερα

Κινηματογραφικές προβολές στο ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Στις 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η τελευταία κινηματογραφική προβολή στο Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ με την ταινία «Η ζωή σε δύο πράξεις».  Η αυλή του θεραπευτικού προγράμματος μετατράπηκε το τελευταίο δίμηνο σε θερινό σινεμά, με την προβολή  πέντε ταινιών κάθε Τετάρτη. 
                                              περισσότερα

Στο Πολιτιστικό Στέκι

Το Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ παρουσιάζει την έκθεση κατασκευών  με θέμα «ROBOT» του εικαστικού Γιάννη Δενδρινού. Παράλληλα μέσα στον Οκτώβρη ξεκινούν τα εργαστήρια αφήγησης παραμυθιού.  

                                     περισσότερα

Εκδηλώσεις

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ διοργανώνει ημερίδα σε συνεργασία
με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, η μπάντα
του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
παίζει μουσική
ενάντια στα ναρκωτικά στην Αγία Παρασκευή
και το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ συμμετέχει στη 12η γιορτή εθελοντισμού στο Θησείο. 

                                           περισσότερα

Η ESET υποστηρίζει το ΚΕΘΕΑ

Με τη χορήγηση αδειών
της λύσης ESET Endpoint Antivirus η ESET®απέδειξε έμπρακτα τη δέσμευσή της  για υποστήριξη οργανισμών των οποίων το έργο και η δράση συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής συνανθρώπων μας.
                                              περισσότερα

Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.

Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter, στείλτε μήνυμα στο Info@kethea.gr