ΚΕΘΕΑ Newsletter Μάρτιος 2014
 

NEWSLETTER -ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ: Από τις φυλακές Κορυδαλλού στα Ηνωμένα Έθνη

Στην έδρα του ΟΗΕ στη Βιέννη φιλοξενήθηκε από τις 13 έως τις 21 Μαρτίου η εικαστική έκθεση «Κοινότητες στη Φυλακή: Παράθυρο στην Κοινωνία»  των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, στο πλαίσιο της 57ης Συνόδου της Επιτροπής για τα Ναρκωτικά (CND) και της συνδιάσκεψης υψηλού επιπέδου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιό της. Mε την αναδιαμόρφωση της διεθνούς πολιτικής για τα ναρκωτικά στο επίκεντρο των εργασιών στον ΟΗΕ, η έκθεση έγινε πρεσβευτής του δικαιώματος για θεραπεία και της σημασίας που έχει η λειτουργία προγραμμάτων απεξάρτησης και επανένταξης εντός και εκτός φυλακής.

Η έκθεση συγκροτείται από φωτογραφικές αναπαραγωγές των έργων που δημιούργησαν  τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στη φυλακή, πάνω στους καμένους τοίχους των εγκαταστάσεων της Θεραπευτικής  τους Κοινότητας, μετά την ολοσχερή καταστροφή της από πυρκαγιά το Σεπτέμβριο του 2012.
                                                                                                                                                                                            περισσότερα

ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ και Εθνικό Θέατρο για τις ευάλωτες ομάδες

Ένας νέος χώρος εγκαινιάζεται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, ο Χώρος Δράσης, προϊόν της σύμπραξης του Εθνικού με το ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ. Η συνεργασία, η οποία θα ανακοινωθεί με συνέντευξη Τύπου στις 8 Απριλίου.
                                          περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στο Διαδίκτυο

Ολοκληρώθηκε και είναι πλέον «στον αέρα» ο ιστότοπος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, την οποία συντονίζει το ΚΕΘΕΑ. Στόχος της σύμπραξης  είναι η ένταξη στην αγορά εργασίας απεξαρτημένων ατόμων, κυρίως μέσα από την ανάπτυξη δράσεων επιχειρηματικότητας. 
Η προσπάθεια έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει, καθώς μέσα στο Μάρτιο ιδρύθηκε η πρώτη επιχείρηση από ωφελούμενο της σύμπραξης.                                              
                                              περισσότερα

Συνεργασία του ΚΕΘΕΑ με το Δήμο Καλύμνου

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το ΚΕΘΕΑ και ο Δήμος Καλύμνου για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της χρήσης ουσιών στο νησί.  Στόχος είναι η δημιουργία μιας μονάδας συμβουλευτικής και έγκαιρης παρέμβασης.
                                              περισσότερα

Εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής σε συνεργασία με τη HelMSIC

Για τρίτη συνεχή χρονιά το ΚΕΘΕΑ και η εθελοντική οργάνωση φοιτητών Ιατρικής HelMSIC συνεργάζονται για τη βιωματική εκπαίδευση των μελλοντικών γιατρών στις εξαρτήσεις.
                                             περισσότερα

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής πραγματοποιείται στο Εναλλακτικό Σχολείο του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ με τη συνεργασία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
                                             περισσότερα

Συνεχίζονται οι παραστάσεις θεάτρου σκιών στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗΣτο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ κάθε Πέμπτη απόγευμα πραγματοποιούνται παραστάσεις θεάτρου σκιών από γνωστούς καλλιτέχνες με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από την ομάδα της βραδινής θεραπευτικής κοινότητας.
                                           περισσότερα

Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter, στείλτε μήνυμα στο Info@kethea.gr