ΚΕΘΕΑ Newsletter Φεβρουάριος 2014
 

NEWSLETTER - ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

ΟΗΕ: Για κάθε 1 δολάριο που ξοδεύεται σε προγράμματα θεραπείας και πρόληψης εξοικονομούνται μέχρι και 10 δολάρια

Η πρόληψη και η θεραπεία είναι τα κλειδιά για να αντιμετωπιστεί το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της χρήσης ουσιών. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της φετινής Ετήσιας Έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά (INCB). H παρουσίαση της έκθεσης στην Αθήνα έγινε από το ΚΕΘΕΑ, σύμβουλο οργανισμό του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών, στις 4 Μαρτίου ταυτόχρονα με την ανακοίνωσή της σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με την έκθεση, για κάθε 1 δολάριο που ξοδεύεται σε προγράμματα θεραπείας και πρόληψης εξοικονομούνται μέχρι και 10 δολάρια. Η εξοικονόμηση προκύπτει από τη μείωση του κόστους των υπηρεσιών υγείας, δίωξης, απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, σωφρονισμού καθώς και των άλλων δαπανών που συνδέονται με τη ζωή των ατόμων στη χρήση. Στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ, αντίστοιχη έρευνα για τις θεραπευτικές κοινότητες του οργανισμού έδειξε ότι για κάθε 1€ που δίνεται για τη λειτουργία τους η εξοικονόμηση φτάνει μέχρι και τα 6,5 ευρώ.
                                                                                                                                                           
περισσότερα

Αλληλεγγύη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Νταού Πεντέλης

Την ανάπλαση των εξωτερικών χώρων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Νταού Πεντέλης πραγματοποίησαν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ομορφαίνοντας την καθημερινότητα των μικρών μαθητών. 
                                               περισσότερα

Συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ με τα Κέντρα Υγείας

Παρεμβάσεις σε κέντρα υγείας της Λέσβου πραγματοποιεί το ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού που μένουν μακριά από την πόλη της Μυτιλήνης και δυσκολεύονται να μετακινηθούν. 
                                           περισσότερα

Η αλληλεγγύη στο περιοδικό ΣΠΕΙΡΑ

Η αλληλεγγύη είναι το θέμα του 7ου τεύχους του περιοδικού ΣΠΕΙΡΑ που εκδίδεται από τους μαθητές του Εναλλακτικού Σχολείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Ηράκλειο. 
          περισσότερα

Με άλλο βλέμμα


Διήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα σε ταινίες για την εξάρτηση στην Αλεξανδρούπολη
από το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ.

    περισσότερα

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στηρίζει το ΚΕΘΕΑ

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών συμπεριέλαβε το ΚΕΘΕΑ στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που διενεργεί τα τελευταία χρόνια με σκοπό την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
                                             περισσότερα


Ευχαριστούμε
για την
υποστήριξηΟι ανάγκες μας

Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.