ΚΕΘΕΑ Newsletter Ιανουάριος 2014
 

NEWSLETTER - ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

 
Νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ για την αντιμετώπιση της χρήσης και των προβλημάτων ψυχικής υγείας


Με νέες υπηρεσίες σε επτά πόλεις διευρύνεται το δίκτυο του ΚΕΘΕΑ που, παρά τους μειωμένους πόρους του, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των εξαρτημένων. Οι νέες μονάδες, τα Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα, απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες που αντιμετωπίζουν συγχρόνως πρόβλημα με τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ και κάποιου είδους ψυχιατρικό πρόβλημα, μια κατάσταση που είναι γνωστή ως συννοσηρότητα ή διπλή διάγνωση.

Τα Κέντρα δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».
                                                                                                                                          
περισσότερα

Αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στο Βόλο

Τη διεύρυνση και αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το ΚΕΘΕΑ στους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους στο Βόλο θα επιτρέψει η ένταξη σε ΕΣΠΑ της ανακατασκευής ακινήτου που έχει παραχωρηθεί στο ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ από το Δήμο Βόλου.  
                                      περισσότερα

Το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ διοργανώνει το 1ο Διεθνές Τουρνουά Παραδοσιακού JUDO

Μια διεθνής αθλητική συνάντηση πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, το θεραπευτικό πρόγραμμα για φυλακισμένους και αποφυλακισμένους χρήστες ουσιών. 

          περισσότερα

Ανησυχείς για το παιδί σου;

Σε μια δύσκολη εποχή που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη συνοχή της οικογένειας και την ψυχική υγεία των μελών της, το ΚΕΘΕΑ οργανώνει συναντήσεις στην Αθήνα και τον Άγιο Νικόλαο για την υποστήριξη και την καθοδήγηση των γονιών στην πρόληψη των επικίνδυνων συμπεριφορών των παιδιών τους.

Συνεργασία του ΚΕΘΕΑ με το Εθνικό Θέατρο

Το «Θέατρο Κατ’ Οίκων» αποτέλεσε την αφορμή για το ξεκίνημα μας σταθερής συνεργασίας του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ με το Εθνικό Θέατρο. Στόχος της σύμπραξης των δύο φορέων είναι η εμπλοκή των μελών του προγράμματος απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια στη θεατρική πράξη. 
                                       περισσότερα

Η ΙΘΑΚΗ στον αέρα

Φωνή στην ΙΘΑΚΗ δίνει το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης φιλοξενώντας κάθε βδομάδα την εκπομπή της ραδιοφωνικής ομάδας της Θεραπευτικής Κοινότητας. Κάθε Δευτέρα 2-3 το απόγευμα στους 100,6.

                                         περισσότερα

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στην Κόρινθο

Διήμερη παρέμβαση  πραγματοποιεί το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ για εφήβους  στην Κόρινθο με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας Σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΔΙΟΛΚΟΣ και το Δήμο Κορινθίων.
                                        περισσότερα

Το νέο βιβλίο της Φακίνου στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το νέο της βιβλίο "Πλανόδιοι θεριστές" από τις εκδόσεις Καστανιώτη θα παρουσιάσει η Ευγενία Φακίνου στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στις 6.30 μ.μ. Μετά την παρουσίαση η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του νέου της μυθιστορήματος. 
                               περισσότερα

Θέατρο από το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ

Η θεατρική ομάδα του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ σας προσκαλεί την Πέμπτη 23/1/2014 και την Παρασκευή 24/1/2014 και ώρα  21:15 να ταξιδέψετε μαζί της στη θεατρική κωμωδία «Οι Πανουργίες του Μπερτόλδου» του Γ. Σκούρτη στο Θέατρο «Κάτω απ’ τη Γέφυρα».

                                       περισσότεραΕυχαριστούμε για την υποστήριξη 

Το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ χρειάζονται...

Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.