ΚΕΘΕΑ Newsletter Οκτώβριος 2013
 

NEWSLETTER - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

                   
Νέες ανάγκες, νέες υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη

Νέα προγράμματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης ξεκινά το ΚΕΘΕΑ για την υποστήριξη των εξαρτημένων που παρουσιάζουν εντονότερα προβλήματα και δυσμενέστερες προοπτικές ένταξης, όπως οι φυλακισμένοι, οι αποφυλακισμένοι και οι άστεγοι χρήστες. Σε μια περίοδο όπου το πρόβλημα των ναρκωτικών προσλαμβάνει νέες διαστάσεις με την εξάπλωση του ΗIV/AIDS, την εμφάνιση νέων παράνομων ουσιών, την αποδυνάμωση του κινήτρου για θεραπεία και τη στροφή σε πιο επικίνδυνους τρόπους χρήσης, οι νέες υπηρεσίες έρχονται να  καλύψουν σημαντικές ελλείψεις του εθνικού δικτύου υπηρεσιών στη Βόρεια Ελλάδα και αξιοποιούν τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα ναρκωτικά. Τα εγκαίνια του κτιρίου που θα στεγάσει τις νέες μονάδες πραγματοποιούνται σήμερα από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. 
                                                                                                                                                     περιοσσότερα

Το ΚΕΘΕΑ εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Από το χώρο της ψυχικής υγείας, της απονομής της δικαιοσύνης, του πολιτισμού, των ΜΜΕ και της ανώτατης εκπαίδευσης προέρχονται τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ που εξελέγη στις 13 Οκτωβρίου από τη Γενική Συνέλευση του οργανισμού. 
                                       
                                    περισσότερα

Πολυχώρος πολιτισμού στο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Νέο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία επιχειρεί το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ μετατρέποντας ένα παλιό κτίριο θεάτρου στις εγκαταστάσεις του σε ένα σύγχρονο και φιλόξενο πολυχώρο. Οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν ένα χώρο πολιτισμού για τη Λάρισα, φιλοξενώντας εκδηλώσεις, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κ.ά. 
                                              
                                         περισσότερα

Η τέχνη χώρος συνάντησης νέων


Φωτογραφίες–στιγμιότυπα από τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας μέσα από τη φωτογραφική ματιά των εφήβων. Μια φρέσκια ματιά που αναδεικνύει τις όψεις μιας πόλης σε κρίση από τους νέους που συμμετέχουν στις δράσεις του Δικτύου Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ. 

                                        περισσότερα

Ανακυκλώνοντας την ιστορία

Στην έκθεση του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας ειδώλια, αμφορείς, ψηφιδωτά ξαναγεννιούνται με πρώτη ύλη χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια, παλιά περιοδικά, εξαρτήματα χαλασμένων ηλεκτρονικών συσκευών και άλλα απορρίμματα. 
                                   περισσότερα

Μια παράσταση για το ΚΕΘΕΑ

Στο πλευρό του ΚΕΘΕΑ θα σταθούν οι παραγωγοί και συντελεστές της θεατρικής παράστασης Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ, προσφέροντας στον οργανισμό μέρος των εσόδων από τα εισητήρια της παράστασης της 22ης Οκτωβρίου.  

                                          περισσότερα

Διαβάστε ακόμα

Εκδηλώσεις από το  Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Στηρίξτε το ΚΕΘΕΑ

Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.