ΚΕΘΕΑ Newsletter Σεπτέμβριος 2013
 

NEWSLETTER - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Μα εγώ μιλάω για δύναμη...

Συναυλία για τα τριάντα χρόνια της 
ΙΘΑΚΗΣ διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών στη Μονή Λαζαριστών στις 13 του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.

Η έναρξη της λειτουργίας της ΙΘΑΚΗΣ το 1983 ανέτρεψε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που, μέχρι τότε, οδηγούσαν τους εξαρτημένους στα ψυχιατρεία και τη φυλακή. H Iθάκη άνοιξε τις πόρτες της στην κοινωνία, την έκανε να πιστέψει την υπόθεση της απεξάρτησης και να συμμετέχει ενεργά σε αυτή, αλλά κυρίως άνοιξε το δρόμο της επανένταξης αποδίδοντας στην κοινωνία «καθαρούς» ανθρώπους.

Από τότε μέχρι σήμερα χιλιάδες χρήστες έχουν βρει το δρόμο της επιστροφής στη ζωή μέσα από τις θεραπευτικές κοινότητες και τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.     
περισσότερα

Γονεϊκότητα, τραύμα και κατάχρηση ουσιών

Οι εξαρτημένες γυναίκες και μητέρες θα είναι στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ με τη συμμετοχή ξένων και ελλήνων ειδικών την Τρίτη 24/9/13 στο Deree.

                                         περισσότερα

Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων σκιτσάρει για το ΚΕΘΕΑ

Τα τριακοστά γενέθλια του ΚΕΘΕΑ ήταν η αφορμή για τα μέλη της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων να φωτίσουν με το δικό τους τρόπο τις διαφορετικές πλευρές του προβλήματος των ναρκωτικών. Τα έργα τους θα φιλοξενηθούν από το Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ 30/9-13/10. 
 
                                                περισσότερα

Ξεκινούν οι εγγραφές
στο Στέκι Νέων

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Στέκι Νέων του ΚΕΘΕΑ που συνεχίζει και φέτος τις δωρεάν δραστηριότητες για νέους με μαγειρική, μουσική, γιόγκα, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, καλλιτεχνικά εργαστήρια, φωτογραφία, σεμινάρια για θέματα που αφορούν την εφηβεία κ.ά. Το Στέκι βρίσκεται στα Εξάρχεια και απευθύνεται σε νέους μέχρι 21 ετών. 

                                             περισσότερα

Όνειρο ζωής

Τα ονόματά τους στους καταλόγους των εισακτέων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είδαν πριν από λίγες μέρες πολλοί μαθητές των μεταβατικών σχολείων του ΚΕΘΕΑ. Μια μεγάλη επιτυχία από νέους ανθρώπους που κατάφεραν να αλλάξουν την πορεία της ζωής τους και μάλιστα σε μια εποχή δύσκολη, με κόντρα τον καιρό.

περισσότερα

 

Εγχειρίδιο καλών πρακτικών

Ένας οδηγός καλών πρακτικών πάνω σε θέματα εξειδικευμένων θεραπευτικών προσεγγίσεων, όπως οι παρεμβάσεις σε σωφρονιστικά καταστήματα και η αντιμετώπιση των νόμιμων εξαρτήσεων, εκδόθηκε από το ΚΕΘΕΑ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, Δράση LEONARDO DA VINCI VETPRO.  
                                                      
                                               περισσότερα

Ανοιχτή εκδήλωση για την εφηβεία

Εκδήλωση για την εφηβεία και την εξάρτηση διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και τις Ενώσεις Γονέων του Βόρειου Τομέα. Στελέχη του ΚΕΘΕΑ θα μιλήσουν για την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση στη χρήση ουσιών κατά την εφηβεία και για την πρόληψη της εξάρτησης από το Διαδίκτυο. 

 
                                        περισσότερα

Οι Χαϊνηδες στηρίζουν την απεξάρτηση

Με αφορμή την επέτειο των τριάντα χρόνων λειτουργίας των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ, ο Σύλλογος Οικογένειας και Φίλων των προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ & ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ διοργανώνει συναυλία με του Χαΐνηδες στις 16 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα. 

                                       περισσότερα

Εκδηλώσεις από το Πολιτιστικό Στέκι

Το Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ παρουσιάζει τη μουσική παράσταση "Ενθύμιον Σμύρνης"
               περισσότερα
                   
Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών σάς προσκαλούν στην έκθεση των μελών του Φωτογραφικού Τομέα 

                                              περισσότερα

Ευχαριστώ από το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ευχαριστεί όλους όσοι στήριξαν οικονομικά και ηθικά  την πραγματοποίηση της συναυλίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Οικογένειας του προγράμματος με τους καλλιτέχνες Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ευρυδίκη και  Δημήτρη Κοργιαλά. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της επετείου των 30 χρόνων του ΚΕΘΕΑ.

περισσότερα

 

Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα links του newsletter, παρακαλώ πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο newsletter που έχει αναρτηθεί στο site μας.